Revelarea Absurdului

Revelarea Absurdului

Home Forums The Idealist Forum Revelarea Absurdului

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  Adrian Stratulat 2 years, 6 months ago.

 • Author
  Posts
 • #231 Reply

  Laivaiu

  “Are you curious about certain aspects of Reality? You’ve recently started doubting materialism? You cannot make sense of how mainstream science and spirituality mix together?”

  Ma intereseaza cum ai ajuns la cele despre care scrii. Sunt documentate? Au in spate bibliografii? Sunt meditatii personale? Ti- au fost revelate?

  O neliniste adanca nu ma mai lasa sa dorm noptile. De cand am primit revelatia Absurdului, m- am umplut de lumina. O lumina a cunoasterii (atotcunoastere- simt ca pot explica TOT- try me) si o lumina a vidului.

  Medical vorbind, cred ca este thanatofobie. Filosofic vorbind, revelatie, popular- criza varstei mijlocii. Nu mai sper nimic. Sunt doar curios sa cunosc si alte perspective. Let’ s digg this shit together.

  Pentru inceput, “In ce crezi si de ce?”

 • #236 Reply

  Adrian Stratulat
  Keymaster

  Salut, Laivaiu!

  Povestea mea este cam asa: Am fost de mic foarte curios. Prin gimnaziu si liceu eram abonat la olimpiadele de stiinte exacte. Undeva spre finalul liceului si inceputul facultatii insa, am inceput sa am anumite experiente pe care nu mi-le puteam explica prin cunoasterea stiintifica din acea perioada. Si sa fiu atras sa citesc despre spiritualitate, ezoterism, misticism.

  Multa vreme, cele doua domenii pareau incompatibile. Imi aprofundam cunoasterea despre fizica si totusi intelegeam la un nivel din ce in ce mai intim spiritualitatea. Era o scindare in mine pe care nu o puteam solutiona. Atunci am avut norocul sau soarta sa dau peste scrierile lui Bernardo Kastrup. Culmea, prima carte se numeste Rationalist Spirituality si a doua sau a treia chiar “meaning in absurdity”, ca sa iti parafrazez titlul de topic.

  Mi-a deschis ochii spre ceea ce se numeste metafizica idealista. Aceasta reprezinta o paradigma de intelegere a lumii care acomodeaza tot ce stim despre ea, in cele mai profunde detalii ale cunoasterii stiintifice, dar concomitent permite si tot ceea ce numim spiritualitate sa fie in egala masura ceva real.

  Ca sa iti raspund la a doua intrebare – da, sunt documentate. Dar ce public reprezinta si o sinteza a elementelor pe care l-am studiat. Mi-am facut curaj si am trecut de la a fi doar un simplu consumator la a produce idei. Pana la urma, fiecare dintre ele este argumentata. Poate nu imi permite timpul alocat pana acum sa argumentez totul dintr-un foc, dar sunt sigur ca daca ramai pe aproape, voi publica saptamanal din ce in ce mai multe argumente. Intre timp, iti recomand sa il cauti pe Bernardo Kastrup si operele sale. Are si pagina personala, si pagina de Facebook, si canal de youtube, si paperuri academice publicate.

Reply To: Revelarea Absurdului
Your information:
"There is no wealth like knowledge, and no poverty like ignorance." - Buddha </p> Please share this article if you liked it.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Share on Tumblr
Tumblr